Опел се блъсна в подпорна стена на пътя Смолян-Стойките, две жени са пострадали

Опел се блъсна в подпорна стена на пътя Смолян-Стойките, две жени са пострадали

Вчера около 14:45 часа на пътя Смолян - с.Стойките в района след разклона за Смолянски езера е възникнало пътно транспортно произшествие с пострадали участници в движението, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Лек автомобил "Опел Агила", управляван от 34-годишен жител на с. Змеица, с пътуващи в него три жени съответно 58-годишна жителка на с.Змеица, 79-годишна жителка на същото село и 33-годишна жена от с.Осиково. Поради несъобразяване на скоростта на движение с релефа на местността и състоянието на пътя, водачът губи управление над автомобила и на ляв завой с мокра настилка се блъска в бетонна подпорна стена в дясно по посока на движение. Една от пътничките е получила фрактура на дясно рамо, а друга е с контузия на рамото и десния крак. На пострадалите е оказана медицинска помощ и са настанени за болнично лечение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД гр. Смолян.

Използвани са обезопасителни колани. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе