Онлайн анкета „попфолк или естрада“ организират общинари в Неделино

 Онлайн анкета „попфолк или естрада“ организират общинари в Неделино

Жителите на #Неделино могат да изразят предпочитанията си между попфолк, естрада и фолклорна музика, участвайки в анкета на общинската администрация, предаде БТА.

Онлайн допитването до населението е организирано във връзка с предстоящия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие от 2 до 4 септември, става ясно от информацията от общинската администрация.

Чрез анкетата общинарите искат да разберат кой е най-предпочитан музикален стил. Съобразявайки се с резултатите от допитването на интернет страницата на Неделино, администрацията ще избере кои изпълнители да покани за участие в концертите по време на фестивала и празниците на Неделино.

Рекорден брой международни участници се очакват за 21-то издание на фестивала. Фолклорни изпълнители и състави от Мексико, Индия, Панама, Иран, Южна Корея, Грузия, Турция, Черна гора, Сърбия, Македония, Гърция са заявили участие в музикалното събитие в Неделино. Наред с фестивалната програма, през трите празнични дни в родопския град ще има концерти на популярни български изпълнители.

Снимки: БТА

Вирни се горе