Окръжна прокуратура – Смолян привлече като обвиняем и задържа 49-годишен мъж за убийство в с. Чокманово

Окръжна прокуратура – Смолян привлече като обвиняем и задържа 49-годишен мъж за убийство в с. Чокманово

53-годишен мъж е бил убит в смолянското село Чокманово. Престъплението е извършено на 28 януари, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. За деянието е задържан 49-годишен

Окръжна прокуратура – Смолян привлече като обвиняем С.К., на 49 г., за това, че на 28.01.2023 г., в с. Чокманово, обл. Смолян, умишлено е умъртвил М.Р., на 53 г. – престъпление по чл. 115 ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че С.К. и М.Р. се познавали. На 28 януари 2023 г., за времето от 10 ч. до 18,20 ч., те се намирали на първия етаж на къща на техен познат в с. Чокманово, където употребили алкохол. В резултата на това между тях възникнал скандал, при който С.К. нанесъл удари по тялото и главата на М.Р. Пострадалият е починал от нараняванията си.

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели и др.

Обвиняемият С.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Смолян да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от прокуратурата.

От прокуратурата днес ще дадат брифинг по случая. Очаквайте подробности.

Вирни се горе