Около 15 см е натрупаната снежна покривка в Пампорово

Около 15 см е натрупаната снежна покривка в Пампорово

Около 15 см е натрупаната снежна покривка в Пампорово, според данни от Планинската спасителна служба. Условията за ски в курорта са добри, след като към изкуственото заснежаване по пистите се прибави и естествен сняг.

Пътищата в област Смолян са проходими при зимни условия, информират от Областното пътно управление (ОПУ). За прохода Превала е въведено ограничение за преминаване на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

Шест писти в ски зоната в Пампорово са отворени, а в следващите дни се очаква да бъдат обработени още ски трасета. Температурата в курорта тази сутрин е минус 3 градуса. Това е първият от началото на годината снеговалеж, след необичайно топлото време в края на декември.

В ниските зони на област Смолян валежите са от дъжд. Паднали камъни и свлечена земна маса се разчистват от пътя в района на с. Могилица, според информация от ОПУ. Най-обилно количество валежи е измерено в смолянското село Арда, където за последното денонощие са паднали 70 л/кв. метър, според данни от Метеорологичната станция на вр. Рожен, предаде БТА.

Вирни се горе