Ограничават движението по пътя Пампорово-Смолян, заради Световната купа по сноуборд

Ограничават движението по пътя Пампорово-Смолян, заради Световната купа по сноуборд

За състезание по сноуборд в събота и неделя от 6 ч. до 16 ч. се ограничава транзитното движение по участък от пътя Пампорово - Смолян

На 20 януари /събота/ и 21 януари /неделя/, от 6 ч. до 16 ч. временно се ограничава транзитното движение на автомобили по участък от път III-8641 Пампорово - Смолян - от кръстовището с път III-864 до подхода за комплекс „Манастирите“. Промяната в организацията е за провеждането на състезания от Световна купа по сноуборд алпийски дисциплини ПАМПОРОВО 2024.

По време на състезанието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти.

Транзитният трафик по направлението Проглед - Пампорова - Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед - Соколовци - Смолян през прохода Рожен.

В събота и неделя между 6 ч. и 16 ч. се ограничава и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - Смолян и обратно, както и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно, заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват временната организация на движение и указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Вирни се горе