Официално откриха ски сезона в Пампорово

Официално откриха ски сезона в Пампорово

В навечерието на Коледа, днес официално откриха ски сезона в курорта Пампорово. Стартът по снежните писти дадоха д-р Илин Димитров – министър на туризма, Стефан Сабрутев – областен управител на област Смолян, Боран Хаджиев – кмет на Чепеларе, както и Мариян Беляков – изпълнителен директор „Пампорово” АД.

Въпреки предизвикателствата на времето през последните дни в курорта работят около 300 оръдия за изкуствен сняг, а най-нетърпеливите любители на белите спортове могат да се пускат по пет писти – 1, 1A, 6, 10 и 11, благодарение на големите усилия, които домакините положиха, за да осигурят условия на туристите за зимни спортове.

Редовните цени на лифт картите за новия зимен сезон влизат в сила от 29 декември. 85 лева ще струва еднодневната ски карта за възрастен, 67 лева е за младежи (12-17 г.) или лица над 65 години и 51 лева за деца (7-11 г.).

За предстоящите коледни и новогодишни празници хотелите в курорта са пълни на близо 90%, а сезонът се очаква да бъде успешен на база на предварителните резервации. В Пампорово почиват най-много българи, както и туристи от съседните държави.

Вирни се горе