Официално бе открит 12-тия международен медицински конгрес на ЮЕМФ

Официално бе открит 12-тия международен медицински конгрес на ЮЕМФ

Форумът събира международния елит в сферата на здравеопазването от 6-и до 10-и септември в Солун, Гърция

Над 60 лектори от Европа и САЩ се включват в Дванадесетия международен медицински конгрес на Югоизточно европейски медицински форум (ЮЕМФ). Утвърдените имена, които ще бъдат, сред водещите лица на форума са проф. Весна Кесич от Университетския клиничен център на Сърбия, проф. Горан Димитров, председател на Македонското лекарско дружество и председателят на академията на науките в Словения-проф. Павел Поредош, САЩ, Грузия, Латвия, Босна и Херцеговина и др.

vesi

След изключително успешното издание на Единадесетия международен медицински конгрес през 2022г. в гр. Пловдив и гр. Смолян, тазгодишният форум събира международния елит в сферата на здравеопазването в Солун, Гърция. Присъстват представители от много медицински асоциации от Югоизточна Европа, в т.ч Северна Македония, Сърбия и др. Както винаги на Конгреса има присъствие и на ръководители и членове на Световната Медицинска Асоциация, Европейският Форум на Медицинските Асоциации, Постоянният Комитет на Европейските лекари и други. Участие в него ще вземат лекари и общественици от цял свят, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри и представители на Червения кръст.

Председателят на ЮЕМФ проф. д-р Андрей Кехайов представлява българската делегация, която включва водещи лекари, представители на научните среди, държавни институции, неправителствени организации и местната власт. На форума присъстват представители от Смолянска област, сред които кметът на община Рудозем д-р Румен Пехливанов, който получи и специална награда от форума, представители на Община Смолян, директори на лечебни заведения, лекари и медицински сестри от региона.

anri

rumen

В ще вземат участие и народни представители от парламентарната Комисия по здравеопазване и Министерството на здравеопазването. Цялото ръководство на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ), начело с председател Милка Василева.

Сред водещите имена, които ще се включат в събитието са проф. Атанас Щерев, гинеколог и откривател на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет – Пловдив, която ще оглави сегмент ,,Имунология“, а ,,Кардиология“ ще бъде модерирана от проф. Иво Петров. Акад. Владимир Овчаров ще отговори на въпроси, свързани с връзката на имунната система с другите системи на човешкия организъм, а председателката на Студентски съвет към МУ Пловдив - Виктория Карамилева оглавява студентската делегация на събитието.

Конгресът е оценен от Европейския акредитационен съвет за непрекъснато медицинско образование с 16 кредита, което е максималната възможна оценка. Това го превръща в уникален университет.

ivo

ilia

Форумът, който се провежда в рамките на четири дни е доказателство за високата му научна стойност. Участниците в него ще получат и сертификат със световно признание.

Научната програма на Дванадесети международен медицински конгрес на ЮЕМФ е доминирана от лекции, доклади и презентации. Основни теми на събитието тази година са имунология и ваксини, сърдечносъдови и онкологични заболявания, дерматология и психично здраве. За първи път ще бъде поставен и въпросът за болката като симптом и синдром, като ще бъдат разгледани още репродуктивното здраве и детското здравеопазване.

Форумът ще постави и фокус върху миграцията на лекари и медицински сестри в Европа, както и непрекъснатото медицинско образование на лекарите - изключително важни въпроси за всички в сферата на здравеопазването.

Конгресът е платформата, чрез която участниците дискутират, обменят идеи и опит от свои колеги за утвърждаване на медицинската наука и практика, като фактор в международните отношения. Събитието на ЮЕМФ ще очертае перспективи за участие на медицинските представители от Югоизточна Европа в съвместни проекти в етап на присъединавяне на страните от Западните Балкани към Европейския съюз, коментира президентът на ЮЕМФ проф. Андрей Кехайов.

Традиционно, с решение на ръководните органи на ЮЕМФ ще бъдат наградени лекари, медицински сестри и партньори. На събитието в Солун присъстват и много централни медии, сред които и екип на Smolyannews.com

lekari

levkemia

press

В линка вижте кратко видео от откриването на 12-ти международен медицински конгрес от проф д-р Андрей Кехайов, президент на ЮЕМФ.

https://fb.watch/mVbIqtsb1v/Текст на връзката

Вирни се горе