ОДМВР-Смолян и ГД „Национална полиция“ се самосезираха за нарушител от видеоклип, оповестен в социалните мрежи

ОДМВР-Смолян и ГД „Национална полиция“ се самосезираха за нарушител от видеоклип, оповестен в социалните мрежи

Във връзка с публикувания в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране на лек автомобил със смолянска регистрация, на 23.02.24 г. на бул. „България“ в областния град, ръководството на ОДМВР-Смолян се самосезира и предприе действия за установяване на водача. На 24.02.24 г. нарушителят е установен - 21-годишен местен жител. От справката в полицейските масиви е видно, че на 04.01.2024 г. е издадена и връчена на лицето, заповед за прилагане на принудителна административна мярка спиране от движение на МПС поради техническа неизправност. Също така за около тригодишен период на водача са били съставени 11 акта и 25 фиша за различни нарушения на ЗДвП.

След извършената проверка, на младежа са наложени три нови акта: за управление на спряно от движение МПС; за промяна на конструкция на МПС; за промяна на модификация на МПС (подобрения по двигателя и затъмнени стъкла).

Пътна полиция отново напомня, че всяка промяна в конструкцията на МПС –то и/или допълнително затъмняване на стъклата не е позволена според ЗДвП.

Alernative text

Вирни се горе