ОД МВР: Изминалите празнични и почивни дни преминаха без регистрирани тежки криминални престъпления и нарушения

ОД МВР: Изминалите празнични и почивни дни преминаха без регистрирани тежки криминални престъпления и нарушения

Изминалите празнични и почивни дни преминаха без регистрирани тежки криминални престъпления и нарушения на обществения ред на територията обслужвана от ОДМВР – Смолян. Контролните органи са установили по пътищата на областта, двама водачи управлявали МПС след употреба на алкохол и един е задържан за притежание на наркотици.

При извършена на 25.12.2021 г. около 11,50 часа, полицейска проверка в гр. Чепеларе е установено, че 59-годишен пловдивчанин, управлява по ул. „Беломорска“ собствения си лек автомобил „Мерцедес С180“, след употреба на алкохол, с концентрация 2,15 промила в издишания от него въздух, отчетено по надлежния ред – с техническо средство. На водача е взета кръвна проба за химическо изследване. Срещу него е образувано бързо производство и е задържан за срок до 24 часа. На следващия ден пловдивчанинът е засечен от автопатрул на ул. Хан Аспарух“ в гр. Рудозем, да управлява същия автомобил без регистрационни табели, като и този път дрегерът отчел положителна проба за алкохол – 2,38 промила. Срещу водачът е взето отношение по Закона за МВР.

Около 10.40 часа на 26 декември, на път Смолян –Девин -Кричим, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Ауди А8“, управляван от 21 – годишен младеж от гр. Девин. Водачът бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.36 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.

На 27.12.2021 г. е започнато бързо производство срещу 20 – годишен смолянчанин за притежание за наркотици. След извършена полицейска проверка на същата дата около 20.00 часа, пред входа на детска градина намираща се на ул. „Петър Берон“ в областния град, е установено, че младежът държи в себе си кутия съдържаща високорискови наркотични вещества – суха растителна маса с тегло 35,67. При направения полеви наркотест, веществото реагира на канабис. Лицето е задържано за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Вирни се горе