Очаквайте повдигaне на обвинения срещу ексминистри до седмици

Очаквайте повдигaне на обвинения срещу ексминистри до седмици

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза пред журналисти в пресклуба на БТА в Стара Загора, че е сезирана прокуратурата за извършени нарушения от бивши министри и до седмици очаква да бъдат повдигнати обвинения. Той поясни, че в момента се извършва и доразследване по някои обвинения.

Цветанов участва в откриването на информационен офис в Стара Загора на евродепутата от ГЕРБ Илиана Иванова. Вицепремиерът каза още, че вече има резултати от проверката на комисията на МВР на работата на бившия директор на областната дирекция на полицията в Стара Загора, които по думите му показват безспорни данни за злоупотреба.

Министърът на вътрешните работи информира, че по пътя за Стара Загора е разговарял по повод на информацията на производители от нашата страна за незаконен внос на грозде от Македония.

По повод на приемането на бюджет-2010 вицепремиерът заяви, че той ще бъде резултат от реалното състояние на страната и припомни, че кабинетът е заварил договори, които не са изплатени, както и други – с изплатени суми, но неизвършена дейност по тях.

“Реалните числа за дефицита в страната ще бъдат съобщени по време на дебата в парламента за бюджет-2010”, каза Цветанов. Тогава, по думите му, ще бъдат представени и конкретните окончателни решения на Министерския съвет.

“От март догодина започваме подмяната на българските документи за самоличност”, каза още Цветанов. По думите му жалбата до съда по повод на избора на фирма, която да работи по подмяната на документите с новите с биометрични данни, е без последствия.

Цветанов уточни, че в областните дирекции на МВР започва обновяването на софтуера и на компютърната техника. Ще има гратисен период за тези, които няма да пътуват в чужбина – три-четир месеца, посочи вицепремиерът.

Конкурсът за новите лични карти е проведен по времето на министър Миков, припомни Цветанов. Неустойките в клаузите по договора според новото ръководство на министерството са много големи. До този момент фирмата, спечелила поръчката, е вложила 16-18 млн. евро и ако се развали договорът, МВР трябва да изплати неустойки, поясни министър Цветанов. БТА

Вирни се горе