Очакван балотаж на президентските избори и интрига за първото място в НС

 Очакван балотаж на президентските избори и интрига за първото място в НС

Очакван балотаж на президентсикте избори и интересни обрат в битката за Народното събрание. Различни социологически агенции поставят на различни места ”Продължаваме промяната”. Има и интрига на входа на парламента, където на ръба е партия ”Възраждане”.

Това са резултатите от изборите според предварителните данни от екзитполовете. Очакват се и резултатите от вота в чужбина.

Резултатите накратко:

  • Очакван балотаж в битката за “Дондуков 2” се очаква идната неделя. Въпреки солидната си преднина пред проф. Анастас Герджиков Румен Радев не успя да спечели 50% от гласовете заради ниската избирателна активност. Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ.Четвърти остава подкрепепният от ДБ Лозан Панов.

  • Интригата за първото и второто място е голяма. Фотофиниш ще реши дали изборите печели новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. “Продължаваме промяната” имат шанс да станат първа политическа сила. Шансовете за второто място на проекта на дуото от “Харвард” също не са никак малки, а левицата в лицето на БСП се нарежда трета.

  • Има интрига на 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание. Формацията на Мая Манолова “Изправи се.БГ! Ние идваме!” остава под прага, а според някои социологически агенции партия “Възраждане” успява да влезе в следващия парламент.

Вирни се горе