Очаква ни слънчев ден с температури до 20 градуса

 Очаква ни слънчев ден с температури до 20 градуса

Днес облачността ще е разкъсана, на много места – до предимно слънчево време. По-значителна ниска слоеста облачност или мъгла ще има в сутрешните часове. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – североизточен вятър, сочи справка в сайта на НИМХ.

Максималните температури ще са предимно между 15 и 20 градуса. През нощта срещу сряда над югозападните и източните райони от страната облачността отново ще се увеличава и вплътнява.

Сутринта, главно по южното Черноморие,ще има ниска слоеста облачност или мъгла, но бързо ще се разкъса и намалее. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 14° – 18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Сутринта в планините ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

Вирни се горе