Обявяват нова обществена поръчка за завършване на пътя Загражден – Белица

Обявяват нова обществена поръчка за завършване на пътя Загражден – Белица

След 3-годишно очакване Агенция “Пътна инфраструктура” реши да обяви нова обществена поръчка за завършване на пътя Загражден – Белица. 7-километровото трасе беше изградено, но остава само да се асфалтира.

Пътят е изключително важен за местното население, тъй като скъсява разстоянието между двете съседни области Смолян – Пловдив.

Финализирането на пътя Загражден – Белица е дългоочаквано и е в резултат на посещението на министъра в оставка на МРРБ Андрей Цеков, който при посещението си в Смолян миналия месец възложи в срок от 10 дни директорът на АПИ да реши как ще бъде завършен пътят – чрез сключване на анекс за довършителни работи или да се прекрати договорът и да се обяви нова поръчка.

Парите, заделени преди три години, не са били достатъчни за асфалтиране на пътя и беше прокаран само черен път.

“За съжаление почти три години отне на АПИ да прецени кой подход да приложи. А след тази среща в Смолян на базата на направен техен анализ се прецени, че няма как настоящата фирма да довърши обекта със сключване на анекс, а се налага да се обяви нова обществена поръчка за довършителните дейности. И се надяваме в най-скоро време да бъде обявена поръчката за довършителната дейност. Ясно осъзнавайки, че може би тази година, ако има и обжалване, може би по-скоро цялата тази година ще мине в тази процедура. Спецификата на терена и лошото време влияят върху това, което до момента беше направено. Колкото повече време се чака, толкова повече ще се оскъпи ремонта на довършване”, обясни кметът на община Баните Павлин Белчев.

Вирни се горе