Обявиха конкурс за послание, което да се гравира на 111-метровия пилон „Рожен“

 Обявиха конкурс за послание, което да се гравира на 111-метровия пилон „Рожен“

Областната администрация в Смолян обяви конкурс за послание, което да се гравира в основата на 111-метровия пилон с българския трибагреник, който ще се издигне на Рожен, съобщи областният пресцентър. Конкурсът е за избор на текста, който ще представя област Смолян върху мраморната плоча с картата на България и 28 гравирани послания от всяка област.

Плочата ще бъде поставена в основата на пилона „Рожен“, който ще се издигне на Роженските поляни по инициатива на фондация „Наследство в бъдещето“.

Изборът на височината на пилон „Рожен“ не е случаен – 111 хил. квадратни километра е площта на България. Трите единици символизират пробуждането на духа, а през 2023 г., когато пилонът ще бъде издигнат, се навършват и 111 години от Освобождението на Родопите. Проектът, на който БТА е медиен партньор, ще бъде осъществен изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната ни.

Посланието на област Смолян трябва да бъде текст до седем думи, уточняват от областния пресцентър. Предложенията за конкурса ще се приемат до 6 февруари на електронния адрес на Областната администрация. Участващите в конкурса предложения за послание ще бъдат оценявани от комисия, назначена от областния управител.

Вирни се горе