Обучение "Застъпници за природата" идват в Смолян

Обучение "Застъпници за природата" идват в Смолян

Обучение “Застъпници за природата” ще се проведе в Смолян. То е планирано за СЪБОТА, 18 ДЕКЕМВРИ 2021 Г. ОТ 13:00 Ч. в хотел КИПАРИС Алфа / KIPARIS ALPHA. Събитието се организира от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ и Асоциация на Парковете в България.

Чистота на въздуха и водите, строежите в защитени територии и унищожаването на реките, изсичане на дърветата в градска среда и сечите в горите са само някои от поводите, които ни карат да защитаваме правото си на живот в благоприятна и здравословна околна среда, съобщават организаторите. Каузата за опазване на природата обединява цели села и градове. А познаването на законите е ключово за спасяването на местната река или гора.

Искате ли да:

✅ научите кои законови инструменти може да ни помогнат?

✅ разберете какво означава Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), Оценка за съвместимост (ОС) и Екологична оценка (ЕО)?

✅ изследвате ролята на Закона за устройство на териториите (ЗУТ) в природоопазването?

✅ видите как се води гражданска кампания за защита на река, гора, планина?

✅ проверите дали референдум, или подписка са подходящ подход във вашата кампания?

✅ се вдъхновите от успешни кампании в цялата страна?

✅ да обсъдите местен екологичен проблем и възможностите за неговото решение?

Включете се в обучение „Застъпници за природата“, организирано от Асоциация на парковете в България (АПБ) и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ.

КОГА: 18 декември | 13:00 ч.

КЪДЕ: Хотел Кипарис Алфа

Лектори в обучението са едни от най-опитните природозащитници в България: Тома Белев и Симеон Арангелов от АПБ в България и Андрей Ковачев и Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ.

Участието е безплатно.

Обученията „Застъпници за природата“ (https://priroda.parks.bg/) се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

Вирни се горе