Обучават младежи в сексуално, репродуктивно и емоционално здраве

Обучават младежи в сексуално, репродуктивно и емоционално здраве

Фондация „Искам бебе“ организира семинар за младежи в Смолян. Темата на обучението е „Сексуално, репродуктивно и емоционално здраве, здравословно хранене и активен начин на живот“.

Семинарът ще се проведе на 18 ноември (събота) 2023 г, 10:30 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“.

„Младежи на възраст между 15 и 29 години са добре дошли да се включат в образователните ни семинари! Обучението е безплатно, а местата ограничени-не губете време да се запишете за участие!“, съобщи Мария Караиванова – координатор за Смолянска област на Фондация „Искам бебе“.

Лекторите ще бъдат: д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог, МБАЛ „Света София" – София, дългогодишен член на БЧК, носител на звание „Последовател на Пол Харис“ на Ротари Интернешънъл, ще говори за сексуалното здраве и биологичния часовник“, определящ най-добрата възраст за зачеване и раждане на здраво дете. Д-р Ан (Ангелина Недялкова) – ендокринолог, създател на редица програми за здравословен начин на хранене, репродуктивно здраве и проблеми на метаболизма. Катя Симеонова – психолог с дългогодишна практика е терапевт в групите за емоционална подкрепа на жени с репродуктивни проблеми и ще сподели своя опит. Радина Велчева – основател на Фондация „Искам бебе“ ще говори за предизвикателствата, които стоят пред младите хора днес по пътя им към желаното родителство.

Специален гост ще е баскетболният треньор на отбора кадети на националния отбор на България по баскетбол и главен мениджър на баскетболен клуб "Хебър" - Веселин Веселинов е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт и физическа активност.

Семинарът се организира по проект „Младите българи - архитекти на промяната" на фондация „Искам бебе". Той се финансира от Министерство на младежта и спорта.

Вирни се горе