Обстановката в Смолян се усложнява.Кметът призова гражданите да не пътуват

Обстановката в Смолян се усложнява.Кметът призова гражданите да не пътуват

Кметът на община Смолян в качеството си на председател на кризисния щаб за борба с бедствия и аварии на територията на общината, призовава гражданите да ограничат до минимум движението си по улиците и пътищата, да излизат с автомобилите си само ако е неотложно, да се грижат за децата и възрастните хора, да бъдат внимателни при предвижването си до своята работа и обратно,съобщиха от пресцентъра на общината.

Снежната покривка в града и общината е над 50 см, а валежите не спират. Нещо повече, очакват се още валежи,като през нощта и утре да преминат в дъжд. Това ще усложни още повече и без това трудната обстановка по пътищата, стълбищата, междублоковите пространства, тротоарите.

Необходимо е всички онези наши съграждани, които живеят в непосредствена близост до реките Черна и Бяла да бъдат внимателни, да следят промяната в нивото на водата и незабавно да сигнализират за опасност на тел. 112 и на дежурния в община Смолян.

От своя страна общината е предприела всички мерки за облекчаване на условията за движение по пътищата, за снабдяване на селищата със стоки от първа необходимост, за здравно и транспортно обслужване на гражданите, болницата, училищата и детските градини да работят нормално. Кметът на община Смолян Дора Янкова се обръща с молба към всички граждани, към ръководителите на фирми, предприятия, институции, към собствениците на магазини, към директорите на училищата и детските градини, към почистващите фирми да спазват изискванията на Наредба № 1 и на Заповедта на кмета на общината за почистване на прилежащите територии, тротоари, стълбища, подходи, дворове и др. На недобросъвестните ще се налагат сериозни санкции.

Въведени ограничения – всички коли трябва да се движат с вериги, а товарните да са без ремаркета и полуремаркета. Ограничението е валидно за всички пътищата, както републиканските, така и общинските.

Вирни се горе