Обстановката продължава да е усложнена в района на община Баните, има 4 счупени от бурята стълба

Обстановката продължава да е усложнена в района на община Баните, има 4 счупени от бурята стълба

Голяма част от селата, останали през днешния ден без електрозахранване поради ураганния вятър и падали дървета, са с възстановено снабдяване. Обстановката продължава да е усложнена в района на община Баните, където са установени и 4 счупени от бурята стълба, и част от община Смолян. Община Баните също обяви бедствено положение заради пораженията от ураганния вятър.

В община Смолян сред засегнатите покриви от ураганния вятър са покривните конструкции на болницата, Филиала на ПУ “Паисий Хилендарски”, детска градина и административни сгради в града.

Общо 72 населени места в областта са били с прекъснато електричество за повече от 8 часа днес според информация от Областната администрация. Пожарните екипи са работили по над 50 повиквания за отстраняване на паднали дървета по пътища и улици. Без електричество са по-голямата част от селищата в Община Баните поради прекъснати електропроводи и прекършени стълбове. Бурята е отнесла покрива на физкултурния салон на училището в с. Давидково, както и покривната конструкция на пречиствателната станция за питейна вода в с. Стърница. Затворени са пътища на територията на Община Баните.

Пътят за с. Турян, община Смолян остава затворен. Достъпът до селото ще бъде през с. Кошница с високопроходими автомобили при спешни ситуации. Общински екипи пътуват към селата, с които няма телефонна връзка поради изключени клетки на мобилните оператори. Паднало дърво е ударило каравана в Пампорово.

Екипи на електроразпределителното дружество ще продължат работа и през нощта, за да се възстановява електрозахранването на засегнатите от бурята селища.

Вирни се горе