Общинският съветник Емил Келешев поиска безплатни лифт карти за всички деца от общината

Общинският съветник Емил Келешев поиска безплатни лифт карти за всички деца от общината

Вчера, на проведеното заседание на Общински съвет - Смолян, общинският съветник от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България" Емил Келешев, изпрати ясен и настоятелен призив към кмета на Община Смолян. Келешев подчерта необходимостта от влизане в преговори с "Пампорово" АД с цел постигане на по-добри условия за зимен спорт и повече привилегии за децата в общината.

По време на изказването си от трибуната на общинския съвет, съветникът от ПП-ДБ привлече вниманието към успешния модел, приложен от Община Самоков. Там кметът успешно е договорил предоставянето на безплатни карти за всички ученици между 7 и 18 години от училищата в общината. Тези карти важат за периода от 15 декември до 15 април и предоставят на децата възможността да ползват курорта Боровец за практикуване на зимни спортове.

Емил Келешев подчерта, че подобен модел може да бъде успешно внедрен и в община Смолян, създавайки по-добри условия за развитие и развлечение за децата през зимния период.

Общинският съветник наблегна на важността от инвестицята в децата като основен ресурс за бъдещето на общината. Той изрази убеждението си, че сътрудничеството с "Пампорово" АД може да доведе до създаване на по-добри условия и инициативи, които да насърчат желанието за спорт у по-малките жители на Смолян.

“Всички, които обичаме да караме ски, знаем колко скъпо удоволствие стана, а стандартът в града ни не е висок. Не е нормално децата на Смолян да не могат да си позволяват да карат ски. Общината има нужните лостове, за да постигне това си искане. Ние имахме ясен план как да постигнем това, ако бяхме спечелили изборите.” заяви Келешев.

В светлината на горепосоченото, групата на общинските съветници от "Продължаваме промяната - Демократична България" изразява надеждата, че Община Смолян ще поеме инициативата и ще се ангажира с конструктивен диалог.

Пресцентър ПП -ДБ

Вирни се горе