Общинският съвет в Смолян избра постоянните си комисии Общинският съвет в Смолян избра постоянните си комисии

Общинският съвет в Смолян избра постоянните си комисии Общинският съвет в Смолян избра постоянните си комисии

Общинският съвет в Смолян прие на заседание днес състава на постоянните си комисии. Петима председатели на комисии са от ГЕРБ и един от ДПС. Групата съветници на "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП -ДБ) се заяви като ясна и непоколебима опозиция, призовавайки управляващите в местната власт да формират ясно мнозинство, което да носи отговорност за управлението на града, предаде БТА.

Ръководствата на постоянните комисии в Общинския съвет бяха избрани с мнозинство гласове от ГЕРБ, ДПС и местната коалиция "Новото време".

Съветниците от „Движение „Нашият град“ се регистрираха в Общинския съвет като група „Нашият Смолян“. В съобщение до медиите посочват, че управляващото мнозинство изцяло разпредели председателите на комисиите в новия Общински съвет в Смолян. На днешното заседание групата на съветниците, избрани от ПП „Движение нашият град“, се регистрираха в Общинския съвет (ОбС) като група „Нашият Смолян“. Председател на групата е Стефан Сабрутев, зам.-председател адв. Елена Даскалова – Радева и членове Златина Узунова, Георги Пепеланов и Радой Краев.

"Новосформираната управляващата коалиция в Общински съвет – Смолян гласува днес председателите на постоянните комисии. ГЕРБ, ДП и КРОС, подпомогнати от БСП, вече явно показаха задружния си вот", заявиха от „Нашият Смолян“.

Ние, общинските съветници от „Нашият Смолян“, се ангажираме активно да поставяме на дневен ред важни въпроси и проблеми, свързани с нашата община и ще ви информираме непрекъснато за работата на Общинския съвет и Община Смолян, посочват от групата.

Вирни се горе