ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ГЛАСУВА НА ПЪРВИ ЕТАП ДА СЕ ВЪВЕДАТ ПЕТ ЗОНИ ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ГЛАСУВА НА ПЪРВИ ЕТАП ДА СЕ ВЪВЕДАТ ПЕТ ЗОНИ ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ

На днешното си заседание, Общинският съвет в Смолян прие да се въведат пет зони за платено паркиране. Кметът Николай Мелемов предложи поетапно въвеждане на зоните, което беше подкрепено от съветниците. В мотивите си той посочи , че доходите на хората намаляват, инфлацията расте, повишават се и цените на енергийните носители.

Към трите предложени от Мелемов зони за платено паркиране, съветниците добавиха още две. В първия етап срещу заплащане ще става спирането на автомобилите на :

1.ул. „Арх.Петър Петров“- обособените паркинги и уширенията на пътното платно;

2.Паркинг на бул. „България“, намиращ се пред сградата на ФИ Банк

3.Паркинг в общински имот на ул. Капитан Петко войвода“ 3 /изгорялото училище/

4.Паркинг до ОББ

5.Локалното платно пред Областната и Общинската адиминистрации

Община Смолян е сключила договор за възлагане на услугата за осигуряване на единен кратък номер от всички мобилни оператори, който ще се ползва за плащане чрез SMS. Доставена и монтирана е вертикалната пътна маркировка в зоните за платено паркиране. Закупени са и предстои поставянето на четири паркомата, фискални устройства, принтери и телефони за екипите, както и осигурено приложение, с което да се управлява и контролира зоната.

Действието на зоните за платено паркиране ще е в работни дни от 8.30 до 17.30 часа, от понеделник до петък. Цената за един час ще е 1 лв., за цял ден- 6 лв., 30 лв. за месец и 200 лв. за година.

Вирни се горе