Общински кръг от националното състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе в Смолян

Общински кръг от националното състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе в Смолян

ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Смолян беше домакин на националното състезание по безопасност на движението по пътищата през учебната 2023 /2024 г. – Общински кръг. Надпреварата се проведе под патронажа на Община Смолян и Превантивно - информационния център по наркотични вещества. Състезанието беше открито от секретаря на община Смолян Момчил Николов . Той пожела на участниците здраве, успехи и да бъдат нашите посланици за безопасното движението по пътищата . Директорът на училището Николай Колев също поздрави учениците и им пожела да бъдат отговорни, толерантни, дисциплинирани и да спазват правилата за движение.

В надпреварата се включиха отборите от ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ –с. Арда, ОУ „Стою Шишков“- с. Търън, СУ„Св. Св.Кирил и Методий“-Смолян, ОУ „Св. Св .Кирил и Методий“ –с. Смилян, СУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“-Смолян и ПГТТ „Христо Ботев“ –Смолян.

Състезанието се проведе на два етап!Първият включваше теоретична част под формата на тест, а вторият -практична част, която включваше управление на велосипед с препятствия. На 1 –во място се класира ОУ проф. „Д-р Асен Златаров“- Смолян, втори са - ОУ “Иван Вазов“-Смолян, а трети са - “ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ –с.Арда.

Победителите получиха грамоти и плакети, осигурени от община Смолян.

Поздравления за всички участници. Пожелаваме на заелите първо място успех и достойно представяне и на областния кръг.

Община Смолян сърдечно благодари на ръководството и учителите на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ за отличната подготовка и организация на състезанието по Безопасност на движението по пътищата.

Alternativext

Вирни се горе