Общински кръг на националното състезание по безопасност на движението се проведе в ОУ "Проф.д-р Асен Златаров"

Общински кръг на националното състезание по безопасност на движението се проведе в ОУ "Проф.д-р Асен Златаров"

В ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян се проведе Общински кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата. Старт на надпреварата даде зам.-кметът Марин Захариев. Той пожела на учениците да познават и спазват правилата за движение, да бъдат отговорни, толерантни и дисциплинирани. И да не забравят, че пътните полицаи са им партньори към които могат да се обърнат и да потърсят помощ при необходимост. Директорът на училището Николай Колев също поздрави участниците и им пожела успех.

Общинският кръг се организира за първа година. Педагозите се надяват да има такива състезания и занапред, защото те са важни за възпитанието и обучението на учениците за безопасността на движението по пътищата. Подрастващите формират знания и умения, които се превръщат в поведение за съхранение, отговорност и дисциплина.

В надпреварата участваха 7 отбора от 5 до 7 клас от: ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – домакин на състезанието, ОУ „Стою Шишков“, ОУ „Юрий Гагарин“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Отец Паисий“, ОУ „Стою Шишков“-Търън и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – с.Смилян.

Победителите получиха грамоти и плакети, осигурени от община Смолян.

Общинският кръг на националното състезание се организира и провежда в изпълнение на секторната стратегия за безопасност на движението по пътищата 2021-2023 г. на МОН и е част от графика за провеждане на ученически олимпиади и национални състезания.

Вирни се горе