Общински конкурс за млади рецитатори „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ ще се проведе в Смолян през 2023 г.

	 Общински конкурс за млади рецитатори „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ ще се проведе в Смолян през 2023 г.

Общински конкурс за млади рецитатори „Васил Левски – 150 години безсмъртие“ ще се проведе в Смолян през 2023 г. Той е посветен на бележитата годишнина от гибелта на Апостола и е със състезателен характер.

В рамките на конкурса пред компетентно жури участниците представят избрано от тях стихотворение или прозаичен текст, възможно е и част от цялата творба, посветена на Левски. В него могат да участват и се състезават ученици от училищата в община Смолян, разпределени в три възрастови групи:

I - IV клас; V - VII клас и VIII – XII клас. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Смолян.

Всички училища в община Смолян излъчват до трима участници във всяка една от възрастовите групи за представяне в Конкурса.

Заявките се подават в срок до 20 януари, 2023 г. на посочената електронна поща: vasil.levski.smolyan@gmail.com, като организаторите изпращат веднага отговор за получена заявка.

Конкурсът се провежда в Смолян през първата половина на м. февруари, 2023 г. Допълнително ще бъде съобщена точната дата и място на провеждане, съобразно с броя на подадените от различните възрастови групи заявки.

Организатори на Общинския конкурс за млади рецитатори „Васил Левски –150 години безсмъртие“ са: Община Смолян, РУО - Смолян, ППМГ „Васил Левски“ -Смолян, Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян, Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян и Общинския комитет „Васил Левски“ в Смолян.

Вирни се горе