Общините, управлявани от местни коалиции, бележат истинско развитие

Общините, управлявани от местни коалиции, бележат истинско развитие

„Защо се насаждат изкуствени представи за финансирането на общината? Защо постоянно се всява психоза, че ако кметът не е от управляващата партия, градът ще остане без пари? Какви са най-бързите стъпки за ефективно подобряване качеството на живот в община Смолян?“.

На тези и други въпроси отговориха кандидат кмета на „Новото време“ Кирил Хаджихристев и кандидати за общински съветници на среща с множество жители в читалище „Орфееви гори“, Райково. „Проследете развитието на малки градове като Пазарджик, Елин Пелин, Кюстендил, Монтана. Какво ги обединява? Бележат най-значителен ръст на икономиката и общия стандарт за гражданите си за последните години в държавата. И са под управление именно на местни коалиции. Тези общини не са спрели да получават финансова и стратегическа подкрепа от централната власт. Независимо, че не са с управляващата партия.“, изтъкна Хаджихристев Кандидат-кметът допълни: „С това можем да спрем изкуственото насаждане на мнение, че подкрепата и европроектите към града ще секнат, ако на власт е управляващата партия или която и да е партия. Както и да спрем присвояването на успехи от страна на общината, когато това са национални проекти, организирани от държавата, не от тях. Не е проблемът привличането на еврофинансиране, а устойчивото управление на средствата след реализация. Властта е в гражданите и в гражданското управление и резултатите на тези градове с мащаб като нашия го показва.“ „Нещо повече: имаме готовност веднага да оптимизираме разходите на общината. За тези 4 години, в които бяхме в общинския съвет, проучихме, че само с няколко рационални поправки в бюджета и прекратяване на разхищенията ще можем да си позволим абсолютно стандартните за един опериращ правилно европейски град общински услуги с добавена стойност. Това включва премахване на таксата за детските градини и на таксата за детска кухня. Само от адекватно рециклиране на отпадъците, чрез което да се носи допълнителна приходност на общината, ще успеем да поемем и безплатни кръжоци за децата за иновативни занимания и развитие на творческото мислене и бъдещи професионални умения.“, гарантира водачът на листата на „ Новото време“ Кирил Асенов.

Успявайки да прекратят неизгодния договор с „Титан“, чрез оптимизация на разходите на общината за отопление и енергопотреблението ( бел.ред. изчислено е, че на месечна база могат да бъдат спестявани над 300 000 лева при оптимизиране на потреблението на електричество), а и още изключително много други пера, станали обект на неизгодни обществени поръчки, „Новото време“ споделиха, че могат да направят така, че най-накрая общината да може да работи бързо и ефикасно за хората си.

Според тях са се влагали огромни усилия от страна на управлението подобни практики да звучат нереалистично когато сред един народ се лансира идеята, че нещата се случват бавно, защото няма пари, а всъщност се присвояват близо половината средства, постъпващи в общината, най-нормалните процеси за благоденствие на едно общество започват да изглеждат като нереални. „Не позволявайте да ви убеждават, че това е „нормалното“ – не, това не е нормално и задължително трябва да бъде прекратено.“, каза Анастас Караджов.

„Това не са дори предизборни обещания – това са факти, които всеки смолянчанин е достатъчно умен, за да ги види. Не може години наред да се твърди, че даден обект не може да бъде асфалтиран заради липса на пари, тежки обществени поръчки, а по време на избори изведнъж да се започнат некачествени асфалтирания без поръчка дори. На всичкото отгоре и на места, които отново трябва да бъдат разкопани заради предстоящи ВиК инсталации. Това е абсолютно безумие и няма никаква икономическа и обществена логика.“, коментира Кирил Хаджихристев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

Вирни се горе