Община Смолян започва издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в Пампорово

Община Смолян започва издаването на карти за безплатен достъп на децата до ски пистите в Пампорово

Безвъзмездно могат да се ползват всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта от 20 март т.г.

Община Смолян заедно с Пампорово АД, уведомява гражданите, че за десета поредна година стартира инициативата „Спортът - начин на живот“. Съвместното реализиране на програмата е от огромно значение за утвърждаването, израстването и развитието на децата в практикуването на зимните спортове, което е от изключителна важност за възпитанието и здравословния начин на живот на подрастващите.

Според подписаното споразумение „Пампорово” АД предоставя безвъзмездно, ползването на всички лифтове и съоръжения в ски зоната на курорта за ученици на възраст от 7 до 18 години, обучаващи се в училищата на територията на Община Смолян, както и на техните отговорници – възпитатели или учители.

Инициативата е в сила от 20.03.2024 г. до края на зимния сезон. Учениците и техните отговорници – възпитатели или учители ще ползват всички ски писти на територията на комплекса.

Родителите, които желаят тяхното дете да ползва въжените линии, трябва да отидат до касите на Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Смолян, за да бъдат оформени документите и да им бъде предоставена безплатна поименна карта. Картите ще се издават от 20 март, сряда.

Родителите трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията, както и всички останали услуги предлагани от “Пампорово” АД в курорта.

Пресцентър на община Смолян

Вирни се горе