ОБЩИНА СМОЛЯН ПОЛУЧИ ЦЕННА ЛИТЕРАТУРА ОТ ОБЩИНА СЮЧАНГ, ПРОВИНЦИЯ ХЕНАН, КИТАЙ

ОБЩИНА СМОЛЯН ПОЛУЧИ ЦЕННА ЛИТЕРАТУРА ОТ ОБЩИНА СЮЧАНГ, ПРОВИНЦИЯ ХЕНАН, КИТАЙ

С цел осигуряване на възможност на хората от други страни да опознаят Хенан и да позволи на провинцията да се интегрира по-ефективно в световното развитие, Службата за външни работи на народно представителство на провинция Хенан организира екипи от авторитетни експерти и учени в съответните области, за да съставят тази литература за китайска цивилизация - История от Хенан на китайски и други чужди езици. Серията от книги включва: Шаулин Кунгфу, Тайдзицюан, Традиционна китайска медицина, Китайски знаци, Културно наследство, Древни китайски столици, Пътят на Коприната, Занаятчийство и изхранване на хората – земеделие и др. Надяваме се, че мъдростта и силата на историите на Хенан ще представляват интерес за широка аудитория. Книгите са преведени на английски език, няколко от тях са на френски език.

Община Смолян реши да предостави дарените от Сючанг 20 броя книги на Регионалната библиотека „Николай Вранчев“, за да бъдат достъпни за жителите на града ни и най-лесно да достигнат до по-голяма аудитория от читатели.

Припомняме, че през 2014 г. по време на специална визита на делегация от Община Сючанг в град Смолян, бе подписано Намерение за споразумение за установяване на побратимени връзки между Община Смолян и Община Сючанг. Приятелският контакт между жителите на двата града, споделянето на полезен опит и изследване на добри практики в различни области продължава и до днес.

Разположена в източен централен Китай, провинция Хенан е важна люлка за китайската цивилизация. В хода на пет хиляди години китайска история, повече от три хиляди години той служи като политически, икономически и културен център на страната и следователно, както е общоприето, представлява половината от историята на Китай. Хенан е родното място на Жълтия император, люлката на китайската култура, отправна точка на древния път на коприната на изток и родно място на Шаулин Кунгфу. Именно тук е основана най-ранната столица в Китай, гравирани са най-старите китайски знаци и се оформя най-ранната търговия.

Изказваме благодарността си на Община Сючанг и се надяваме книгите да се радват на много читатели в библиотеката!

knigi

Вирни се горе