Община Доспат стартира пролетна кампания „Чистотата е здраве и красота!”

 Община Доспат стартира пролетна кампания „Чистотата е здраве и красота!”

По традиция всяка година община Доспат организира кампания за пролетно почистване.

Пролетта е сезон, през който природата се събужда за ново начало. Така и ние, имаме нужда да започнем на чисто и се подготвим за активния туристически сезон, обявиха от Общинската администрация в родопския град.

Сега е момента да почистим дворовете си, междублоковите пространства, тревните площи, тротоари, стълбища, паркинги – всички места, които са свързвани с нашия живот.

От всички нас зависи дали ще живеем и работим в една по–чиста и по – приветлива среда.

Да се включим в кампанията за пролетното почистване на Община Доспат в периода от 18 до 30 април и да направим населените места, в които живеем по – чисти и красиви, призовават организаторите.

Това е наша споделена отговорност! Идеята ни е взаимно и с общи усилия да постигнем резултат, от който да има удовлетворение всеки един гражданин и гост, oтбелязват от Община Доспат.

Поддържането на града и населените места в общината в по – чист и приветлив вид е задължение и отговорност на всеки от нас, затова всички трябва да се грижим и поддържаме хигиената на нашите населени места.

Доспатска община се обръща към Ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като се организират и почистят прилежащите си територии.

Добре е домоуправителите в жилищните блокове също да се обърнат към своите съседи да излязат и почистят около блоковете си и оформят зелените пространства пред тях.

Както знаете Община Доспат в момента е предприела действия към измиване на уличната мрежа в населените места.

Нека да ускорим измиването на улицата, на която живеем като почистим пясъка. Така измиването ще е по-ефикасно.

Вирни се горе