Община Девин участва със свой щанд в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2019”

Община Девин участва със свой щанд в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2019”

Община Девин участва със свой щанд от 18 до 20 април на Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2019” гр.Велико Търново.

Този специализиран престижен форум е 16-тото поред издание, в него имат възможността да се включат общини, туристически дружества, културни институции, чуждестранни туристически информационни центрове, посланици на посолства, като целта е да се развие и популяризира културният туризъм в България, както и тя да стане предпочитана целогодишна дестинация. Специален гост на изложението бе спортната звезда Кубрат Пулев, който получи плакет „Посланик на туризма” от Николина Ангелкова- Министър на туризма.

Община Девин с участието си в туристическата борса доказа отново, че е предпочитана и любима сред туристите. Желаещи да потърсят рекламни материали не липсваха, като най-силно впечатление споделяха посетителите не само от природните богатства, а и от провежданите фестивали, на които местните и гостите на града ни се наслаждават в последните 4-години под патронажа на кмета на общината-Красимир Даскалов. Тези културни мероприятия с фолклорен характер, които се провеждат в китното ни градче, като „Девин Денс Фест”, „Чуйте Девин”, „Родопска угодия”, както и празникът посветен на най-известната и предпочитана минерална вода-ДЕВИН- „Празник на минералната вода”, я правят конкурентна и атрактивна туристическа дестинация.

Вирни се горе