Община Чепеларе спечели 5000 лева като партньор по проект „Ти и Lidl за нашето утре“

Община Чепеларе спечели 5000 лева като партньор по проект „Ти и Lidl за нашето утре“

На 16 януари 2024 г. в гр. София, 36 идеи на граждански организации, медии, журналисти и младежки групи получиха подкрепа в рамките на шестото издание на програмата „Ти и Lidl за нашето утре“.

Проектите ще бъдат реализирани с общ фонд от 365 000 лева. Одобрените идеи бяха обявени на специално събитие в присъствието на омбудсмана на Република България проф. д-р Диана Ковачева.

Проектите имат за цел да достигнат до 300 325 души от 21 населени места в цяла България, допринасяйки за това хората да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. В тазгодишното изданиеще се реализират проекти в нови осем населени места – Карнобат, Крушаре, Тутракан, Чепеларе, Синеморец, Райново, Петрич, Садовец, и така общо населените места, до които достига ефектът на “Ти и Lidl за нашето утре” от 2017 г. насам, стават 66.

Младежката група "Пробуждане" от град #Чепеларе, състояща се от 4 ученици - Константин Терзиев , Светла Паликарова, Камелия Йотова и Розалия Минкова кандидатства и чрез подкрепата на Община Чепеларе като партньор по проекта, спечели 5000 лв. Медиатор по изпълнението ще бъде Мариан Бозуков.

„Ние сме двойки съученици, които учим в две от гимназиите в град Чепеларе. Събра ни младежкият център "Тийн спирит" в Чепеларе, където се събираме, за да обменяме интересни идеи и инициативи свързани с развитието на младите хора в град Чепеларе. Разбрахме за възможността да кандидатстваме с проектна идея в инициативата „Ти и Lidl за нашето утре“ и решихме да обединим усилия в името на нашата обща страст - киното и любовта към родния град.“ – пишат в проектното предложение учениците от младежката група.

За 8 месеца , с начало 04.2024 година и край 11.2024 година, те ще бъдат финансирани с 5000 лв за създаването и реализацията на 8 кратки видеа - документални филмчета и интервюта, на осем отделни екипа, които ще бъдат излъчени на територията на община Чепеларе в училища, детски градини, читалища, общински детски комплекс, социалните мрежи и всички информационни канали, с които разполага Община Чепеларе.

Чрез проект „Обичам киното и аз участвам, за да се науча!“ зрителите на изброените премиери ще обогатят своите знания в областта на богатото историческо наследство, което нашият край притежава, а участниците в него ще се докоснат пряко до магията, наречена „Кино“.

„Не на последно място, с този проект ще имаме възможност да съхраним документирано частица от нашата регионална история, като допълним в архивите и филмите и интервютата, които разказват за нея.“ - допълват от младежка група „Пробуждане“.

Вирни се горе