Община Чепеларе награди най-посещаваните хотели в Пампорово

 Община Чепеларе награди най-посещаваните хотели в Пампорово

Ани Вълкова получи наградата за първото място на хотел” Камелия”

Трите хотела в Пампорово, които са посрещнали най-много туристи през изминалата година, бяха награди на официална церемония в курорта. Събитието се провежда за първи път, а наградите бяха връчени лично от кмета на Общината Боран Хаджиев. Инициативата показва, че местната власт забелязва и високо оценява усилията на туристическата индустрия за популяризиране на дестинацията и привличане на гости от страната и чужбина. Целта е наградите да мотивират хотелиерите в Пампорово да посрещат още повече гости.

Официалните данни показват, че хотел „Камелия“ е приел най-много туристи в курорта през м.г. – 15 945.

На второ място е хотел „Орфей“ с 15 781, а на трета позиция е хотел „Перелик“ към местното АД с 10 717.

medova

tania

На коктейла в административната сграда на Общината в Пампорово присъстваха хотелиери и представители на местната туристическа индустрия. Кметът Боран Хаджиев и Даниела Сивенова – началник отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности” към община Чепеларе, поздравиха хотелиерите за добрите резултати и за позитивния имидж, който заедно градят

Припомняме Ви, че 92 979 туристи са посетили Пампорово през 2022 г. Гостите са реализирали 286 090 нощувки. Увеличението е с над 20% спрямо предходната година, когато системата на ЕСТИ (Единната система за туристическа информация) отчете 223 408 нощувки. Новите данни показват, че Пампорово не само се възстановява успешно след 2-годишната световна пандемия, но и все повече туристи преоткриват възможностите на региона за ски ваканция заради перфектните писти. Зимната почивка се комбинира успешно със СПА възможностите на хотелите, традиционните кулинарни предложения от Родопската кухня и др. Дестинацията е все по-желана и за събитиен туризъм.

Вирни се горе