Община Борино осигури работа на четирима млади безработни

Община Борино осигури работа на четирима млади безработни

Четирима младежи започнаха работа в община Мадан по проект „Обучение и заетост за младите хора”. От 4 април към екипа на кмета на общината Мустафа Караахмед се присъединиха четирима младежи до 29 години. В следващите 6 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества като старши експерти и домакин на сграда. Новонаетите ще получават минимална работна заплата за осем часов работен ден.

Кметът Мустафа Караахмед посрещна новите служители, като им препоръча да приемат работата си в община Борино като възможност за реализация и придобиване на ценен опит.

От общинската администрация в родопската община споделиха за читателите на SmolyanNews.com, че са кандидатствали по още един проект “Развитие на социално предприемачество”, чрез който се надяват да развиват потенциала на региона по отношение на туризма.

“Като община с много природни забележителности, по проекта ще бъдат наети 12 лица, които ще работят като планински водачи и екскурзоводи. Целта на този проект е развитието на туризма в региона и желанието ни да се развиваме в тази посока”, посочи кметът Караахмед.

Вирни се горе