Община Баните с нов туристически портал

Община Баните с нов туристически портал

www.visitbanite.bg е новият туристически портал на Община Баните

По минерализация водата в община Баните е сравнявана със световно известния Чешки курорт Карлови вари. Това се посочва в новия сайт, представящ родопската община Баните като туристическа дестинация. Интернет сайтът е създаден от общинската администрация, инвестирайки в обща визия за туристическия потенциал на Баните не само като балнеоложки център, но и като дестинация за екологичен и планински туризъм, според кмета Павлин Белчев. Туристическият поток към Баните се активизира напоследък, като се забелязва вълна от почиващи, избрали общината с минералните извори като място за възстановяване след преболедуван ковид.

В новия сайт са включени всички туристически обекти, забележителности, места за настаняване, пешеходни маршрути и информация за качествата на лековитата вода. Минералната вода в Баните е хипертермална, леко алкална, съдържа азот, хидрокарбонати, сулфатни, натриеви и флуорни съединения. Лекува заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно-чревния тракт и др., уточняват от общинската администрация. Наред с пристигащите за лечение в санаториума в Баните, през последните години се наблюдава увеличение и на туристите, идващи за СПА профилактика и възстановяване.

Около половината от туристите в общината са именно за СПА ваканции, а напоследък и за укрепване на имунитета след среща с коронавируса, заяви пред БТА Павлин Белчев. Според него е осезаема промяната в нагласите на туристите след годините на пандемия, като разликата е основно в насочването към по-здравословни маршрути за почивка и завръщане към природата.

Почти пълни са хотелите и местата за настаняване в Баните за дните около предстоящия празник на минералната вода – от 5 до 7 май. Повишени са резервациите за пролетните месеци, което подсилва оптимистичните прогнози за очакван ръст на туристи през летния сезон, според данни на общинари, предаде БТА.

Предстоят крупни инвестиции в общината, започва изграждането на два 4-звездни хотела, допълва кметът. Общината насочва политиката си за активизиране на туризма не само в областта на балнеологията, но и като място със съхранена красива природа.

Вирни се горе