Община Баните подпомогна 22-ма души с даренията от Коледната благотворителна кампания

Община Баните подпомогна 22-ма души с даренията от Коледната благотворителна кампания

"Благодарим на всички добри и щедри човеци, които се включиха в коледната инициатива "От сърце дари и Коледно вълшебство сътвори"! Заедно успяхме да съберем 1400 лева, сума с която да подпомогнем 22 човека от всички населени места в община #Баните. Допитахме се до кметове да ни съдействат в съставянето на списъка, за да можем най-рационално и ефективно да разпределим немалката сума и да определим индивидуалните нужди на хората, които бяха подпомогнати", съобщиха от общинската администрация.

За 14 домакинства бяха закупени продукти от първа необходимост на обща стойност 886 лева - ориз, боб, леща, брашно бяло и царевично, макарони, спагети, кус кус, по няколко консерви пастети, риба и готвен боб, пакет кафе, бисквити и вафли.

За семейство от Малка Арда закупихме индивидуално пакет с памперси и лекарства, а на жител от с. Дрянка помогнахме със 100 лева, необходими му за да се яви на ТЕЛК. Подпомогнахме човек с астма от с. Вълчан дол със 100 лева за да закупи кислородна бутилка, на жена с онкологични проблеми дадохме 100 лева, платихме топлия обяд на човек с увреждания, успяхме също така да заплатим жилищния наем на семейство с финансови затруднения на стойност 128 лв.

+Сърдечно благодарим на жителите и гостите на общината, включили се в дарителската инициатива и подали ръка в тези трудни времена!", съобщиха организаторите.

Вирни се горе