Образувани са бързи производства за употреба на алкохол и наркотици през почивните дни

Образувани са бързи производства за употреба на алкохол и наркотици през почивните дни

На 13 май, около 16:50 часа на бул. "България" в Смолян, автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил марка "Тойота Корола“, управляван от 42 – годишен местен жител. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 1.56 промила.

На 14 май, около 02:37 часа на контролно пропускателен пункт „Забрал“ в Девин е извършена полицейска проверка на лек автомобил. В дамската чанта на 18-годишна девинчанка, пътничка в автомобила, са открити и иззети 2,5 грама наркотични вещества, които при извършен полеви наркотест реагират на амфетамин и канабис.

На 13 май, около 17:00 часа в село Борие общ. Мадан, полицейски екип спрял за проверка мотоциклет не установена марка и без регистрационни табели. След направената справка в полицейските масиви става ясно, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред и водачът – 17 – годишен младеж не притежава свидетелство за управление на МПС.

Нарушителите са задържани по реда на ЗМВР за срок от 24 часа.

На 14 май, около 14.10 часа на път Мадан-Златоград, е настъпило пътнотранспортно произшествие. 31 –годишна жена от село Аламовци общ. Златоград, управлявайки лек автомобил "Пежо 307", губи контрол над превозното средство, при което на лява крива излиза в дясно от платното за движение и се удря в предпазната мантинела. Вследствие на инцидента, водачката е леко ранена с охлузни рани в областта на корема, без опасност за живота.

Вирни се горе