Oбластният управител засвидетелства държавната подкрепа на Българското правителство за община Борино

Oбластният управител засвидетелства държавната подкрепа на Българското правителство за община Борино

Областният управител Недялко Славов поздрави жителите на Борино от името на Българското правителство и от името на министър-председателя Бойко Борисов по повод празника на общината. Пожела на всички здраве и късмет, мир и уют в домовете, спокойствие и хармония в семействата, радост и удовлетворения в личен и професионален план.

Славов поздрави кмета Мустафа Караахмед и общинското ръководство, като им пожела да имат сили и енергия, за да решават проблемите на хората. Той засвидетелства подкрепата на държавата за всяка смислена и важна иниацетива и проект, като в доказателство на думите си припомни, че с решение на Правителството, взето на заседание на Министерски съвет от 27 юли тази година, от държавния бюджет по бюджета на община Борино се отпуска допълнително финансиране в размер на 490 000 лв. за изграждане на площадно-парково пространство в село Борино. Областният управител подчерта, че ще бъде коректив, когато се допускат грешки и общинското ръковотство се отклонява от правилната посока.

Славов поздрави всички държавни служители, социални работници, горски служители, просветни, културни, читалищни дейци и всички самодейци, които имат нелеката задача да бранят националните традиции. „Нека да забравим различията от политически, религиозен или етнически характер и да бъдем съпричастни и толерантни към ближните си. Да намираме поводите да бъдем заедно не само на празниците. Обединението е важно, особено сега, в тази неспокойната обстановка на Балканите. Трябва да сме единни, за да живеем в една по-сигурна и стабилна България.“ , призова към обединение областният управител, като пожела всяко добро начинание да се увенчава с успех. Сред официалните гости на празника бяха народният представител Мустафа Карадайъ, кметове и председатели на общински съвети от област Смолян и съседни региони.

Вирни се горе