Областният управител Захари Сираков връчи дипломите на отличници от Випуск 2023 на Филиал-Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски“

Областният управител Захари Сираков връчи дипломите на отличници от Випуск 2023 на Филиал-Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски“

Областният управител Захари Сираков поздрави абсолвентите от Випуск 2023, който е 58-мия пореден за Филиал-Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски“.

„Дипломата от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, утвърдил се като едно от най-престижните висши учебни заведения в България, ви дава добър старт за вашето професионално развитие, но без постоянство и трудолюбие не е гаранция за успех!“ Сираков призова завършващите да надграждат знанията и уменията, придобити в университета, и развивайки интелектуалния си потенциал, да се утвърждават като добри професионалисти. Той им пожела попътен вятър и успешна реализация.

Областният управител изказа признателност и благодарност към ръководството и представителите на академичните среди и в частност към Филиал-Смолян на ПУ „Паисий Хилендарски“, за усилията и желанието, с които издигат образованието в региона ни на по-високо ниво и поддържат жив академичния дух. Пожела им да продължават да развиват, както и досега, научната дейност в Родопите.

Приветствия към абсолвентите отправиха също директорът на Филиала проф.д.ф.н. Елена Николова и началникът на РУО-Смолян Никола Запрянов. С прочувствени слова първенецът на Випуск 2023 Мехмед Ахмедов и един от родителите на абсолвентите Виолета Филипова изказаха благодарности към академичния състав на университета.

Преди церемонията по връчване на дипломите абсолвентите изрекоха Галилеевата клетва, която беше декламирана от Венцислава Чилова – отличник на випуска.

Днес във Филиал-Смолян на ПУ „Паисий Хилендарски“ се дипломираха 90 абсолвента от 10 бакалавърски програми, сред които 21 отличници. Дипломите бяха връчени от областния управител Захари Сираков и директора на местния филиал проф.д.ф.н. Елена Николова.

За празничното настроение с музикален поздрав допринесоха ученици от ОУ „Иван Вазов“-гр.Смолян с ръководител учителя им по музика Соня Цветкова.

elena

Вирни се горе