Областният управител Захари Сираков участва в откриването на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни“

Областният управител Захари Сираков участва в откриването на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни“

„Няма по-силно доказателство за стойността на едно събитие от нестихващия интерес към него през годините! С разнообразната си програма, български и чуждестранни участници, този фестивал се превърна в едно от най-очакваните и вълнуващи приключения за младата аудитория в област Смолян. Чрез него децата в региона имат възможността да съпреживеят магията на театралното изкуство!“ Областният управител Захари Сираков отбеляза, че за него е чест да участва в откриването на 12-тото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“. Той благодари на организаторите и участниците за това, че обогатяват духовния живот в Родопите, като декларира пълната си подкрепа за всяка инициатива, допринасяща за интелектуалното и творческо развитие. В заключение Сираков пожела успех на фестивала.

Дванадесетото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“ беше открито на 02 октомври в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“ от организаторите Петър Тодоров, Десислава Минчева-Тодорова, с приветствия от областния управител Захари Сираков, заместник-кмета на община Смолян Марин Захариев, началника на РУО-Смолян Никола Запрянов, Генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Гюнгерю. Пред изпълнената зала с деца, младежи и възрастни беше представен спектакъла „Легенди за Коркут“ от Театър „Темпо“, Анкара.

Фестивалът за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“ ще се проведе от 02 до 05 октомври 2023 година с представления в общините Смолян, Чепеларе, Девин, Мадан, Неделино, Борино, Баните. Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на културата, Областна администрация Смолян, община Смолян, РУО-Смолян, Фондация „За Родопите“, спонсори. Програмата в област Смолян се провежда под патронажа на областния управител, а в община Смолян – под патронажа на кмета.

frst

Вирни се горе