Областният управител Захари Сираков присъства на тържественото отбелязване на 111-та годишнина от Освобождението на Девин

Областният управител Захари Сираков присъства на тържественото отбелязване на 111-та годишнина от Освобождението на Девин

„Сто и единадесет години след паметната дата 8 октомври 1912 година, Девин е модерен и развит европейски град и това се дължи на саможертвата на поколения родопчани, чийто нестихващ стремеж за присъединяване към Родината е тлеел 34 години след Освобождението на България. Затова днес е ден за национална гордост и почит към героите, посветили живота си за постигане на заветната цел!“, Областният управител Захари Сираков поздрави гражданите и гостите на Девин и региона по случай отбелязването на 111-та годишнина от Освобождението на града.

„Дедите ни съхраниха националната ни идентичност, извоюваха и ни завещаха най-ценния дар – свободата, давайки ни пример, че за нея трябва да полагаме ежедневни усилия! Наш дълг и отговорност е да съхраним и предадем на идните поколения българщината, да учим децата си на любов и привързаност към род и Родина! Само така те ще израстват уверени и достойни хора!“ Сираков пожела здраве и просперитет на девинчани, както и много успехи, с които да прославят Родопите и България!

Кулминацията на честванията, по повод 111-та годишнина от Освобождението на град Девин и региона, беше поставена пред Дома на културата с тържествена заря-проверка, с участието на 101-ви Алпийски полк – Смолян и Военен духов оркестър – Пловдив. С венци и цветя, положени пред Паметника на загиналите във войните, гостите и гражданите почетоха саможертвата и героизма на освободителите.

Вирни се горе