Областният управител Захари Сираков беше гост на тържественото отбелязване на 111 години от Освобождението на Златоград

 Областният управител Захари Сираков беше гост на тържественото отбелязване на 111 години от Освобождението на Златоград

Областният управител Захари Сираков поздрави златоградчани по случай празника на града и отбелязването на 111 години от Освобождението на Златоград. Той каза, че свободата е висша ценност за един народ и нейната значимост все повече нараства, но днес я приемаме за даденост и забравяме, че тя е плод на ежедневни общи усилия.

„Нека сведем глави пред паметта на героите и се замислим за отговорността, която носим към идните поколения, какъв пример ще им дадем и какво наследство ще им оставим!“, Сираков пожела здраве и призова управниците и гражданите на Златоград да търсят пътя към обединението около значимите каузи, за да постигат общото благоденствие и просперитет.

Празничната програма на 21 ноември 2023 година започна с Тържествено заседание на Общински съвет, по време на което със званието „Почетен гражданин на град Златоград“ бяха наградени д-р Славяна Ушева и д-р Петър Димитров. След церемонията официалните лица и гражданите се събраха пред Лобното място на Дельо хайдутин и поднесоха венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града. Кулминацията на празника беше поставена с тържествен ритуал и проверка-заря с участието на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили-гр. Пловдив.

Вирни се горе