Областният управител свиква консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции относно определяне състава на РИК - Смолян

Областният управител свиква консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции относно определяне състава на РИК - Смолян

Областният управител свиква консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции относно определяне състава на РИК - Смолян.

Областният управител ще проведе консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции относно определяне състава на РИК - Смолян за произвеждане на избори за народни представители, насрочени за 2 април 2023 г.

Консултациите ще се състоят на 5 февруари 2023 г. (неделя) от 10:30 ч. в зала № 201 на Областна администрация - Смолян.

Консултациите са публични, в тях участват парламентарно представените партии и коалиции, като могат да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 48-то Народно събрание.

Участниците в консултациите, представляващи партии и коалиции, входират преди консултациите в деловодството на Областната администрация - Смолян своите писмени предложения за състава на РИК - Смолян, заедно с всички документи, посочени в Изборния кодекс.

Парламентарно представените партии и коалиции предлагат 13 (тринадесет) членове на РИК - Смолян, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, в следното съотношение:

Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - 4 членове;

Коалиция „Продължаваме промяната“ - 3 членове;

Партия „ДПС“ - 2 членове;

Партия „Възраждане“ - 1 член;

Коалиция „БСП за България“ - 1 член;

Коалиция „Демократична България - обединение“ - 1 член;

Коалиция „Български възход“ - 1 член.

Вирни се горе