Областният управител Стефан Сабрутев уважи Празника на община Баните и минералната вода

Областният управител Стефан Сабрутев уважи Празника на община Баните и минералната вода

Областният управител Стефан Сабрутев беше официален гост на Празника на община Баните и минералната вода. „Баните е селище с богато историческо и културно минало, с гостоприемни, трудолюбиви и находчиви жители. Мястото е уникално със своята минерална вода и възползвайки се от нейните качества, Вие успешно реализирате идеите си, свързани с балнеотуризма“, каза в приветствието си към жителите и гостите на празника областният управител Стефан Сабрутев. Той допълни, че инвестициите, реализирани в инфраструктурни обекти и такива в сферата на туризма, водят до увеличаване на легловата база, а също така подобряват туристическите услуги и правят Баните атрактивно и привлекателно място за гости не само от областта, но и от цяла България. Баните са красива и колоритна планинска община, устремена по пътя на своето европейско бъдеще. Сабрутев отправи сърдечни пожелания към жителите на общината да имат воля и сили, за да реализират всичките си идеи за развитие й, да я направят още по-красива и привлекателна!

Приветствия към жителите на общината отправиха кмета на община Баните Павлин Белчев, президента на Република България Петър Стоянов /1997-2002/, заместник посланика на посолството на Кралство Нидерландия в България Юриен ван дер Хорст.

Изчетен бе поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев.

Тодор Батков връчи на главен инспектор Павел Диев началник на РПУ-Мадан ключа на автомобил „Дачия Дъстър“, който дарява за нуждите на полицейския участък в Баните.

Официални гости на празника бяха областния управител на Област Смолян Стефан Сабрутев, заместник областния управител Христо Станчев, заместник посланика на посолството на Кралство Нидерландия в България Юриен ван дер Хорст, президента на Република България Петър Стоянов /1997-2002/, кметове на общините Смолян, Рудозем, Мадан, Неделино, Тодор Батков, доц. д-р Андрей Кехайов, както и представители на държавни институции и ръководители на регионални структури.

Официалната част от Празника на община Баните и минералната вода завърши с церемония по първа копка за нов петзвезден балнеохотел в центъра на Баните. Инвеститор на новия хотел е Евгени Хаджиев, собственик на „Голдънинвестмън“ ЕООД.

Празника продължи с богата музикална програма и народно веселие.

Вирни се горе