Областният управител поздрави участниците в дебат на тема „Равнопоставеност на жените в бизнеса и политиката в съвременното общество“

Областният управител  поздрави участниците в дебат на тема  „Равнопоставеност на жените в бизнеса и политиката в съвременното общество“

Днес, 07 март 2022 г., в Областна администрация-Смолян се проведе дебат на тема „Равнопоставеност на жените в бизнеса и политиката в съвременното общество”. Събитието е част от дейностите по проект „Споделено женско пространство“ на Клуб на жените „Родопчанка“, финансиран от Българския фонд на жените.

Специални гости на дебата бяха Областният управител Емил Хумчев и Председателя на ОбС- Смолян-Венера Аръчкова. Участваха още – общински съветници, кметски наместници, изявени бизнес дами и членове на НПО.

Областния управител Емил Хумчев благодари на организаторите на проявата за активната дейност и изказа сърдечен поздрав по повод утрешния празник 8 март-Международен ден на жената. „Ролята на жените в днешно време е все по-голяма. Сигурен съм, че с Вашата активност и опит, ще направите така, че в област Смолян все повече да бъдат отстоявани правата на жените. Убеден съм, че заключенията, които ще бъдат направени от тази среща, ще отекнат и на национално ниво! Пожелавам Ви най-вече здраве, щастие, сила и вдъхновение за нови начинания!“, каза още Хумчев. Той подчерта, че в лицето на Областна администрация-Смолян, Клуб на жените „Родопчанка“ винаги ще има партньор за всякакви инициативи.

Поздравителен адрес до организаторите на днешната среща изпрати вицепрезидент на България Илияна Йотова. В него тя отправи предложение за създаването на група „Жени за мир“, в подкрепа на мира в Украйна. Всички участници в дебата подкрепиха предложението. А в своето изказване Дора Янкова – Председател на групата жени-социалистки изрази ангажираност да представи инициативата от днес на форум утре-8 март, във френското посолство.

По време на дебата днес имаше изключително ползотворни изказвания и предложения, мнения и коментари. По случай утрешния празник 8-ми март на всички дами бяха поднесени цветя от домакините.

Клуб на жените „Родопчанка“-Смолян е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, регистрирано през 2003г. Целите на Сдружението са- популяризиране и защита на гражданските права на жените и младото поколение; стимулиране на гражданската активност на съвременната българка; защита на правата на жените за професионално развитие, социална интеграция и личностна реализация.

Вирни се горе