Областният управител подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!“

Областният управител подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!“

Областният управител на област Смолян Захари Сираков подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!“ и призовава всички граждани за отговорно поведение и толерантност на пътя! Спазването на правилата за пътна безопасност, нашата бдителност и обострено внимание спасяват, както нашия живот, така и този на децата, нашите близки, приятели и всички участници в движението! Ежедневно, в следствие на пътни произшествия, десетки българи губят живота си или остават с увреждания за цял живот! Зад черната статистика и многобройните жертви на пътя стоят разбити човешки съдби и опечалени семейства!

За осма поредна година, в рамките на Европейската седмица на мобилността, Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, който е определен на днешния 20 септември. Република България участва в инициативата, като в Дните на безопасността на пътя, от 16 до 22 септември 2023г., се провеждат редица мероприятия под мотото: „Остани жив! Пази живота!“.

Кампанията е под патронажа на Министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, а Национален координатор на събитията е Главна дирекция „Национална полиция“.

Повече информация може да
се открие на страницата на проекта на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/ и на интернет страницата на Пътна полиция https://www.mvr.bg/opp.

Вирни се горе