Областният управител награди шампионите в републиканското първенство по хокей на трева

Областният управител награди шампионите в републиканското първенство по хокей на трева

На прекрасното игрище в с.Чепинци в продължение на три дни състезатели от всички клубове демонстрираха майсторство и спортсменство на провелото се републиканско първенство по хокей на трева до 16-годшшна възраст.

“Имах удоволствието да връча златните медали на шампионите. Особена радост за мен бе, че това са юношите на местния клуб, които безспорно затвърдиха позициите си на най-добрите в страната в последните години! Отбелязах напредъка на този спорт в региона, развил се благодарение на треньорите, ръководителите и състезателите, както и с подкрепата на федерацията по хокей на трева и лично на нейния президент доц.Антонио Антонов. Много от общините инвестираха в игрища, това също е важно! И така с ангажираността на всички, резултатите са налице-множество постижения и национални състезатели във всички гарнитури. Също така акцентирах на ролята на спорта за възпитанието на подрастващите и това, че той дисциплинира децата напълно оправдава инвестициите в спорт”, заяви областния управител на Смолян Недялко Славов.

“Получихме като подарък по един хокиен стик, имам намерение да усъвършенствам техниката в този спорт, посочи Славов! Поздравявам още веднъж шампионите от клуба по хокей на трева от село Чепинци, начело с техните ръководители Манчо Трампов и Илко Демерджиев, техния треньор Хайри Чаушев и всички състезатели от клуба!”

Сребърните медали връчи кмета на община Рудозем, а бронзовите директора на регионалното управление на образованието Мария Семерджиева.

Вирни се горе