Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев проведе работна среща с ръководството на EVN

Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев проведе работна  среща с ръководството на EVN

Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев проведе работна среща с регионалния мениджър на EVN Александър Сипек и Калина Трифонова-зам.-председател на дружеството. На срещата бяха обсъдени инвестициите на EVN в област Смолян, текущи въпроси, касаещи подготовката за зимата и координацията по време на бедствия.

Александър Сипек посочи, че от вложените 2 млрд.лв. инвестиции в инфраструктура и услуги на дружеството в България, близо 136 млн.лв. са вложени за развитието на мрежата и повишаване сигурността на захранването в област Смолян. За тази година предвидените инвестиции в нашата област са в размер на 9,8 млн. лв. Дружеството разполага с подготвен автомобилен парк за зимни условия-392 високопроходими автомобили, 9 моторни шейни, 2 АТВ и 9 UTV, оборудвани с вериги, специализирана верижна машина. Към 31 септември всички съоръжения са инспектирани, като констатираните дефекти при инспекцията са отстранени. Подменени са 4 200 стълбове, 150 км. подменени проводници, 7400 изолатори за СрН, 320 разединители и прекъсвачи СрН, 4300 бр. санирани и почистени фундаменти. Разписани са и правила за действие в кризисни ситуации.

„Действително полагаме усилия, за да извлечем най-доброто от възможностите, с които ние разполагаме. Смятам, че региона винаги сме успявали да вложим средствата по най-добрия начин, каза Александър Сипек. Той добави, че с функционирането на новите КЕЦ-ове значително е подобрена комуникацията с общинските кметове и отговорните институции по време на кризисни ситуации.

„В наше лице, като Областна администрация, може да разчитате на пълно съдействие за разрешаването на всякакви казуси. Вярвам, че с общи усилия да работим в услуга на жителите на област Смолян!“, каза областният управител Стефан Сабрутев.

Вирни се горе