Областният управител на Смолян проведе работна среща във връзка с изпълнението на водния проект на областния град

 Областният управител на Смолян проведе работна среща във връзка с изпълнението на водния проект на областния град

Съставен е график за възстановяване на асфалтовите настилки на улиците, разкопани при изпълнението на водния проект на Смолян. Това е посочено на проведената днес работна среща на областния управител Емил Хумчев и главния секретар на областната администрация Андрей Кадишев с представители на фирми и институции, ангажирани с изпълнението на водния проект на областния град. Досегашните темпове на възстановяване на уличните настилки е незадоволителен, според директора на ВиК-Смолян инж. Георги Василев, цитиран от областния пресцентър.

На срещата е обсъдено на какъв етап е изпълнението на проекта и какви мерки ще се предприемат за довършване на неасфалтираните улици. „Това е поредната среща, която правим във връзка с този проект, обединявайки максимално усилията, за да се завърши в рамките на срока, изтичащ в края на годината“, посочи областният управител Емил Хумчев.

Според директора на ВиК-Смолян в града има 14 улици с невъзстановени настилки, някои от които са разкопани от февруари 2021 г. “Гражданите постоянно отправят жалби до нас като възложител по проекта и ние не можем да се мотивираме защо сме допуснали това, предстои гражданско неподчинение”, допълни инж.Василев. От ВиК са констатирали, че работната програма по проекта не съответства с действителния напредък по изпълнение и асфалтиране.

На срещата е посочено, че от дружеството изпълнител на проекта – Дружеството по закона за задълженията и договорите „Пашмакли“, са се ангажирали да започнат след празниците възстановяване на асфалтовите настилки на част от улиците.

Вирни се горе