Областният управител Емил Хумчев с подкрепа към възрастните хора от Смолян, които обичат театралното изкуство

Областният управител Емил Хумчев с подкрепа към възрастните хора от Смолян, които обичат театралното изкуство

Областният управител на Смолян Емил Хумчев осигури с лични средства 100 билета за театър за пенсионери и общественици от Смолян. Те ще могат да се насладят на представлението „Юдина ела“ , което ще се играе на 2 март от 19.00 ч. на сцената на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“. С този жест областният управител подкрепя театралното изкуство в Смолян и осигурява възможност на възрастните хора да се докоснат до магията на театъра и да разнообразят ежедневието си.

„Юдина ела“ по разказите на Константин Канев е един обещаващ и докосващ спектакъл, създаден специално по повод 70-годишнината на РДТ „Николай Хайтов“.

Любов и страдания, смълчаващо със силата си човешко достойнство, талант и изкупление за неговото притежаване, възхищение пред живота в сянката на страшни изпитания. В разказите на Константин Канев всичко това е сплетено като корените на вековно родопско дърво. Сляпа Дана, Юдичев Тодор, Дрохо Кехая… Истинските хора и техните истории идват към нас от далечно време, през реални събития и легенди, придобиват необикновена осанка, карат ни да притихнем пред техните болка и красота, пред мъдростта и духовната им щедрост.

Режисьор: Юрий Дачев

Музика: Мира Искърова

Участват: Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Божана Мановска, Димитър Димитров, Делян Илиев, Мариан Бозуков, Борис Хаджийски, Атанас Найденов, Никола Орешков

Вирни се горе