Областният управител Емил Хумчев представи своя екип

Областният управител Емил Хумчев представи  своя екип

Областният управител Емил Хумчев представи днес своя екип. За заместник областен управител, със заповед на премиера Кирил Петков, е назначен Явор Руженов, а досегашният зам.-областен управител на Смолян Андрей Кадишев става главен секретар на Областна администрация.

„Назначаването на Явор Руженов за нас е голяма надежда, защото той е представител на най-голямата политическа формация в парламента -„Продължаваме промяната“. С това се надяваме да имаме по-пряк достъп до отговорните хора, от които зависи развитието на смолянска област. Имаме уверението, че на нашата област ще се гледа по-внимателно и отговорно. Ние сме отдалечен и най-бързо обезлюдяващият се район. Ще се опитаме да работим активно, за да спрем тази тенденция и изпълнявайки коалиционното споразумение, да направим всичко възможно живота на гражданите в областта да се подобри, да бъдем в услуга на хората, да улесняваме достъпа и да подобряваме услугите, които предоставя Областна администрация“, каза областният управител Емил Хумчев. „Назначаването на Андрей Кадишев за главен секретар пък ще компенсира липсата на втори зам.-областен управител на област Смолян“, добави още той.

Новият зам.-областен управител заема отговорния пост с вяра и мотивация за отборна работа. Явор Руженов е роден през 1991 г. в гр. Пловдив, израснал в с. Баните. Завършва с отличие местната гимназия – СОУ „Христо Ботев“- Баните. Висше образование придобива в Университета за национално и световно стопанство (УНСС)- София, специалност “Финансов Контрол”, където придобива и магистърска степен в областта на “Финансов контрол и финансово право”. Последните години работи в областта на финансите и банковото дело.

„Надявам се да работим заедно и в името на населението от област Смолян. В мое лице г-н Хумчев може да разчита на пълна подкрепа. За мен няма деление на хората по политическа линия или какви възгледи имат. Нашата област е много трудна, но се надявам с общи усилия да имаме положителни резултати“, каза Явор Руженов.

„Ще надграждаме това, което сме постигнали до момента с екипа на областна администрация, ще се стремим работата да бъде на ниво. Благодаря на областния управител за гласуваното доверие!“, каза Андрей Кадишев.

В началото на другата седмица ще бъдат разпределени и ресорите, за които ще отговарят Руженов и Кадишев.

Вирни се горе