Областния управител Захари Сираков: „Ще бъдат задълбочени икономическите връзки и взаимоотношения с посолството на Китайската народна република“

Областния управител Захари Сираков: „Ще бъдат задълбочени икономическите връзки и взаимоотношения с посолството на Китайската народна република“

В рамките на официалното откриване на „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“ в с. Момчиловци, областния управител Захари Сираков и посланика на Китайска народна република в България Н. Пр. Дун Сяодзюн обсъдиха възможностите за съвместно сътрудничество и обмен на опит в редица сфери. Н. Пр. Дун Сяодзюн поздрави Захари Сираков за встъпването му в длъжност като областен управител, а той от своя страна го увери, че ще бъдат задълбочени и надградени създадените вече икономически връзки и взаимоотношения с посолството.

Областния управител благодари на г-жа Суркова, кмета на Община Смолян, Посолството на Китайска народна република и приятелите от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай за активната работа, благодарение на която Момчиловци е вече утвърдено място на здравословен начин на живот и дълголетие. Захари Сираков участва в церемониите на които бе обявено „Момчиловци - Център за планински туризъм“, с развити 150 км. планински пътеки, откриване на „Музей на магията“ и представяне на пробиотика MosiBiotik, произведен чрез новосъздадената пробиотична бактерия Лактобацилус булгарикус RM1.

Гости на откриването на „Фестивал на киселото мляко - култура и традиции“ бяха Ирена Георгиева - заместник-министър на туризма, Н. Пр. Посланик Дун Сяодзюн, Посланик на Китай, Росен Плевнелиев - Президент на Република България 2012 - 2017 г., Николай Мелемов - кмет на община Смолян, Иван Тодоров - председател на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, кметове на населени места.

В трите фестивални дни освен да бъде презентиран родопският фолклор, ще има и изложение на производители на млечни и био продукти и художествени занаяти. Посетителите ще могат да дегустират родопска и китайска кухня, а кулминацията на празничната програма ще бъде конкурсът Мис Родопи - Кралица на киселото мляко.

Вирни се горе